Straatfestival Wijhe in jubileumsfeer

Het programma van het jaarlijkse Straatfestival Wijhe is dit jaar in verband met het 25 jarig bestaan van de Wiejese Diekdaegen fors uitgebreid. Er zijn maar liefst 25 voorstellingen, waaraan straatartiesten uit o.m. Amerika en België meewerken. Topattractie is The Royal Flush, met komische capriolen op een paal van 5 meter hoog waarop een closetpot is bevestigd. Maar er is nog veel meer te zien, zoals een jongleeract, springende nar, steltlopers, een Vliegende Hollander, schmickstudio en dergelijke. Er zijn ook enkele klassieke voertuigen uitgenodigd om de sfeer van de vijftiger jaren op te snuiven.

 

Muziek is natuurlijk ook niet vergeten: op de terrassen en bij de feesttent spelen bandjes en in de straat spelen The Two Wieners en accordeonvereniging Kunst Na Arbeid. Bij de feesttent staan de klassieke brommers en solexen opgesteld, in het naastgelegen park is wederom “Smaeck in het Park” georganiseerd. Tegelijkertijd is er een gedeeltelijke winkelopenstelling van 13.00 uur tot 17.00 uur. Kledingzaken Bij Schulten en Eigenwijz organiseren modeflitsen voor ’t Langhuus om 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur.

In het Wijhes Museum is een grote expositie over de geschiedenis van de Wijhese kermis.

De toegang is gratis. Ter promotie hiervan speelt op het kerkplein draaiorgel de “Anton Pieck”. Het Straatfestival is op zondag 2 september tussen 13.30 en 17.00 uur in de Langstraat in Wijhe.