Programma

aug
30
do
DIEKDAEGEN BBQ & START DIEKDAEGEN 25 JAAR @ Park Wijhezicht
aug 30 @ 19:00 – aug 31 @ 00:30

Lekker eten, drinken en naar muziek luisteren op een mooie locatie in een ontspannen sfeer.
WIE JUBILEERT TRAKTEERT . In samenwerking met Salland Catering bieden wije een
gratis BBQ aan (op is op) met medewerking van De Zingende Obers en de band
Hayfever.

aug
31
vr
Leef! Zeskamp Jeugd @ Park Wijhezicht
aug 31 @ 14:00 – 18:00
Seniorenprogramma @ Weijtendaal
aug 31 @ 14:30 – 16:15

“Seniorenmiddag”, in het Weijtendaal (speciaal en alleen voor bewoners en houders van een
zorgpas van ‘t Weijtendaal`).

Officiële opening expositie “geschiedenis van de kermis in Wijhe”
aug 31 @ 15:00 – 16:00
Fietswereld Roy Seine Kinderprogramma @ Feesttent
aug 31 @ 16:00 – 17:00
Openstelling expositie ‘geschiedenis van de kermis in Wijhe’
aug 31 @ 16:00 – 20:00

Niet alleen wij jubileren, ook de Historische Vereniging Wijhe, zij vieren hun 40 jarig bestaan. Beide jubilarissen organiseren om die reden gezamenlijk een grote kermisexpositie in het Wijhes Museum. Niet toevallig, omdat dit samenvalt met de traditionele Wijhese kermis die (in ieder geval) al vanaf 1679 wordt gehouden. Het was ook deze kermis die de aanleiding was om de Stichting Kulturele Evenementen op te richten. Behoud van cultureel erfgoed !

Leef! Zeskamp Bedrijven/Prominenten
aug 31 @ 18:00 – 20:00
Muziek tent: Gerard Ekdom, DJ-duo “The Beatcrooks” en DJ All Tha Fokk @ Feestent
aug 31 @ 21:00 – sep 1 @ 01:00

Entree €5,–.  Passe Partout voor vrijdag en zaterdag €8,–

Alleen online verkrijgbaar op www.diekdaegen.nl  en www.sallandcatering.nl

sep
1
za
Rommelmarkt XXL & Brocante Markt @ Langstraat
sep 1 @ 08:00 – 16:00

Live-muziek, gezellige terrassen en meer dan 150 marktplaatsen en een Brocante Markt, maken dit de gezelligste plek in de regio met veel terassen en muziek op straat o.a. van Straatorkesten De Iesselbloazers, Miami en The Highland Regiment . Zorg dat u erbij bent!  

Concours Standwerkers
sep 1 @ 09:00 – 16:00

Dit jaar wordt er een officieel concours gehouden onder standwerkers. Een groep van 8 a 10 standwerkers komt naar Wijhe en probeert goederen aan de man te brengen door op een manier zoals deze bij standwerkers hoort. Een echte standwerker is de jus van de markt, de slagroom op de taart. Of het nou gaat om een blikopener of een pan de waren worden altijd op een leuke manier aan de man gebracht.

Keltisch Festival Powered by PCI Nederland
sep 1 @ 10:00 – 19:00

Als onderdeel van het programma van de Wiejese Diekdaegen worden er  diverse demonstraties gegeven tijdens het Keltisch Festival met o.a.:
Visrokerij, Keltische/Streek Markt, Eten en drinken, Muziek en dans
Op het terrein en op het podium optredens van The Highland Regiment,  Rose Irish Dance Company, Tobermore, Volluk en Squander Squad.

Openstelling expositie ‘geschiedenis van de kermis in Wijhe’
sep 1 @ 11:00 – 17:00
Celtic Strongest Man @ Park wijhezicht
sep 1 @ 12:30 – 16:00

Ook dit jaar zal tijdens het Keltisch Festival in Wijhe op zaterdag 1 september weer de wedstrijd Celtic Strongest Men Wijhe georganiseerd worden. Het belooft dit jaar weer een spannende strijd te worden waarin deelnemers in twee verschillende klassen, lichaamsgewicht onder en boven de 105 kg, gaan strijden om de titel Celtic Strongest Men Wijhe 2018. De deelnemers krijgen dit jaar verschillende onderdelen voor hun kiezen. Op het programma staan o.a. de cabertosh, ook wel bekend als het boomstam werpen, een overhead medley waarbij deelnemers een log, dumbel en axle boven het hoofd moeten tillen en de algemeen bekende stones of strenght. Een bijzonder onderdeel dit jaar is de car deadlift, waarbij deelnemers de werkbus van sponsor Middelkamp Meubels uit Wijhe zo vaak mogelijk moeten optillen met een speciaal daarvoor gemaakt frame.  

Celtic Strongest Men Wijhe is een van de vele activiteiten tijdens het Keltisch Festival wat zeker de moeite waard om te komen kijken, de deelnemers zullen uw steun hard nodig hebben.  

WIEJES DIEKFEST met Die Tolle Leute , DJ Otto Wunderbar en look a like Helene Fisscher. @ Feesttent
sep 1 @ 21:00 – sep 2 @ 01:00

Met: Die Tolle Leute , DJ Otto Wunderbar  en één van Duitslands bekendste zangeressen…(look a like Helene Fisscher).

Entree €5,–.  Passe Partout voor vrijdag en zaterdag €8,–

Alleen online verkrijgbaar op www.diekdaegen.nl  en www.sallandcatering.nl

sep
2
zo
Oecumenische kerkdienst @ Feesttent
sep 2 @ 09:30 – 10:15

Ook dit jaar wordt er tijdens de Wiejese Diekdaegen een oecumenische viering gehouden, echter niet om 10 uur maar in verband het drukke programma tijdens deze 25-jarige Diekdaegen om 9.30 uur.

De werkgroep taakgroep oecumene is al weer druk bezig met de voorbereiding van deze viering. Voorganger is de pastoraal werker Clazien Broekhof die ook al 25 jaar werkzaam is in het jongere pastoraat ven de Lebuines parochie

Het thema is “Lekker belangrijk “. Het 60-jarige mannenkoor verleend haar medewerking. Waar de collecte naar toe gaat is nu nog niet bekend maar meestal is het een plaatselijk of klein Sallands doel of initiatief.

Het Koffie drinken na afloop, is dit jaar niet in de tent maar in de kerk waar je vanaf 11.15 uur kunt genieten van het inmiddels bekende maandelijkse koffieconcert.  

Voor u spelen “The Northern Trombone Ensemble “onder leiding van Jelle van der Wal.

Het programma is gevarieerd en zal bestaan uit, zowel klassiek als moderne stukken en past goed in de sfeer van de Wiejese Diekdaegen. “Het Noord Nederlands Trombone Ensemble is vorig jaar opgericht. Puur uit enthousiasme voor het prachtige geluid dat meerdere trombone samen kunnen voortbrengen. Vorig jaar heeft dit kersverse ensemble haar eerste optreden mogen beleven in de Nicolaas kerk te Wijhe. Met veel plezier keren dit jaar terug om u nogmaals te laten genieten van de trombone. U kunt genieten van verschillende bezettingen (3, 4, 5 of 6 trombones) en muziek uit verschillende perioden,

Met als bindende factor het enorme speelplezier wat we er als trombonisten zelf aan beleven en voor u de garantie van de prachtige warme en sonore samenklank van meerdere trombones.

Kortom: genieten voor iedereen.

Dus het is lekker belangrijk dat uw bij al deze vieringen en/of het concert  aanwezig bent.

Verschillende toertochten
sep 2 @ 10:45 – 14:00

Bromfietstoertocht en Solexclub ’t Ventieldopje

MC Free Wheels uit Heeten zal ook een toertocht organiseren tijdens de Diekdaegen. Deze toertocht zal niet gezamenlijk vetrekken, maar individueel. Inschrijven kan bij cafe ’t Praothuus, vanaf 09.00 uur.

Bij terugkomst is er een opstelling van verschillende soorten klassieke brommers en solexen ter bezichtiging.
Laat oude tijden herleven!  

Koffieconcert
sep 2 @ 11:15 – 12:30

Inloop vanaf 10.30 uur en koffieontvangst

FRÜSCHOPPEN TIJDENS DE WIEJESE DIEKDAEGEN – GRATIS DEELNAME!
sep 2 @ 11:30 – 13:15

De jubileum editie van de Diekdaegen heeft een aantal nieuwe programma onderdelen. Een van deze onderdelen betreft de Beierse traditie van een late ochtendbrunch met typisch Duitse lekkernijen; het traditionele Frühschoppen!. Als gast kunt u zich tegoed doen aan onder andere “Bradwurst, Kaiserschmarn, chocomel mit Sahne” en het onvermijdelijke “Weißbier vom Fass”. De feesttent is daarom ingericht in een Münchener Oktoberfest sfeer met aangeklede tafels en gezellige kraampjes waar deze lekkernijen af te halen zijn.

Vanzelfsprekend is Frühschoppen pas écht af met een typisch Beierse blaaskapel. In dit geval de 7-koppige formatie Strudel und Streifen. Zij zijn in staat om verschillende genres muziek in een Bayrisch / Tiroler sausje te gieten!

Aanschuiven bij dit evenement, dat om 11:30 zal starten, kan alleen met een geldig deelname bewijs. Deze kunt u gratis verkrijgen bij de Wereldwinkel in de Langstraat Frühschoppen kent echter een beperkt aantal tafels dus wees er snel bij want op=op!

Smaek in het Park mogelijk gemaakt door Lenferink Vastgoed @ Park wijhezicht
sep 2 @ 13:00 – 19:00

Het food- en loungefestival ‘Smaek in ’t Park’ vindt plaats tijdens de Wiejese Diekdaegen.
Het park Wijhezicht staat in het teken van smaak en vermaak. Jong en oud, brak en fris: feestgangers kunnen op zondagmiddag heerlijk uitrusten in het park, met uiteraard een smakelijk hapje en drankje bij de hand.

Openstelling ‘geschiedenis van de kermis in Wijhe’
sep 2 @ 13:30 – 17:00

Ter promotie speelt op het kerkplein draaiorgel “Anton Pieck” (alleen zondag)