Programma

aug
31
do
BBQ: 2wice BBQ een goed begin @ Park Wijhezicht
aug 31 @ 19:00 – 23:00

Op donderdag 31 augustus wordt voor de 3e keer de DiekdaegenBarbeque georganiseerd aan de vooravond van het dorpsfeest, onder de naam: EEN GOED BEGIN…. (lekker eten, drinken en naar muziek luisteren op een mooie locatie in een ontspannen sfeer: dus een goed begin van de Diekdaegen).

 

Het Park Wijhezicht is een logische locatie voor een dergelijk evenement. Onder leiding van de medewerkers van “Salland Catering” wordt een “BBQ-straat” gecreëerd. Je kunt er onbeperkt genieten van alle gerechten die op die Barbeques worden klaargemaakt. Ook is er live muziek van “2wice” en de locatie is sfeervol aangekleed en verlicht.

 

De avond begint dit jaar een uurtje vroeger om 19.00 uur en eindigt om 23:00 uur.  De entree is gratis. Dus als je alleen gezellig een borrel wilt komen drinken ben je ook van harte welkom.

 

Als je wilt deelnemen aan de Barbecue, dan kost dat € 10,00 per persoon. Voor dit bedrag kun je van 19.30 tot 22.00 uur onbeperkt eten (drankjes zijn hier niet bij inbegrepen).

 

Kaarten voor de Barbeque kun je nu kopen bij De Boer Schoenmode aan de Langstraat. Natuurlijk kun je ze ook bestellen (via de mail  jandeboerwijhe@xs4all.nl of via telefoon 0570-521351). Dan liggen de kaarten vanaf de volgende dag voor je klaar.

 

Haast is wel geboden, want OP = OP

sep
1
vr
Slinger ‘m d’r In @ Park Wijhezicht
sep 1 @ 14:00 – 18:00

Seniorenprogramma @ Weijtendaal
sep 1 @ 14:30 – 16:30

Om 14.30 uur de “RABO Seniorenmiddag”, in het Weijtendaal (speciaal voor bewoners en houders van een zorgpas van  ‘t Weijtendaal`. Dit jaar zal de muziek verzorgd worden door Shantykoor “de Trossen Los” uit Twello.

Fietswereld Roy Seine Kinderprogramma ‘De Circuschauffeurs’ @ Feesttent
sep 1 @ 16:00 – 17:00

 Kindershow “de Circuschauffeurs” tijdens kinderprogramma Wiejese Diekdaegen.

 

Hooggeëerd publiek, of te wel kinderen van Wijhe.

Tijdens de Wiejese Diekdaegen is er op vrijdag 1 september van 16:00 uur tot 17:00 uur, weer het traditionele “Fietswereld Roy Seine” kinderprogramma. Dit kinderprogramma is ook dit jaar weer in de feesttent op het Van Dedemplein.

 

Met trots presenteren we jullie een unieke kindershow vol met humor, muziek, spanning, misverstanden, emoties en wellicht hoogstandjes.

 

Twee vrachtwagenchauffeurs van het circus komen er achter dat ze de woonwagen met artiesten zijn vergeten. Paniekerig bellen ze de circusdirecteur om hem te vragen wat ze moeten doen. Hij is woedend en zegt dat zij de voorstelling zelf moeten verzorgen.
De circuschauffeurs staan voor een zware taak. Want wat doen acrobaten, een vuurspuwer en een leeuwentemmer? Hoe werkt de wonderbaarlijke katapult? En hoe gaat het liedje van de bekende zanger? Hoe moet je jongleren?

“Als dat maar goed gaat “

 

Na afloop van de kindershow “de Circuschauffeurs” krijgen jullie natuurlijk weer het traditionele gratis kaartje voor de draaimolen.

Zoals jullie hierboven lezen, is het zeker de moeite waard om op vrijdag 1 september naar de feesttent op het Van Dedemplein te komen. We gaan daar dan genieten van de gratis toegankelijke kindershow en maken er samen met jullie 1 groot circus van.

  

Muziek tent: Paul Elstak & DJ All tha Fok @ Feestent
sep 1 @ 21:00 – sep 2 @ 01:00

De vrijdagavond staat net zoals vorig jaar in het teken van de wat hardere muziekstijlen. “Drie jaar geleden was DJ Paul Elstak ook bij ons op bezoek hij is een van de bekendste DJ op dit gebied. ”legt Jaap Doorgeest van Salland Catering uit.

DJ Paul Elstak: The Godfather of Hardcore knalt nog altijd en dat gaat hij bewijzen op de Diekdaegen! Bereid je voor op een set met al zijn grootste (happy) hardcore hits! Aallemaal je Ausies en Nike Air Maxjes aan te trekken! En dames een kleine stijl-tip: haren strak in een staart en opscheren dat koppie! 15 april j.l. heeft Paul Elstak Ahoy uitverkocht en hij heeft recentelijk dikke hits te pakken met ‘Kind van de Duivel’ en ‘Engeltje’.

De tent is om 21.00 uur.

Vrijdagavond is de entree 5 euro. Voor zaterdag is dat 8 euro.

Je kunt in de voorverkoop een passé partout kopen voor beide avonden voor €10,-

Deze zijn te koop bij: Grand Cafe Spoc (lange slagen) of Cafe het Proathuus (langstraat) vanaf 14 augustus.

sep
2
za
Rommelmarkt XXL @ Langstraat
sep 2 @ 08:00 – 15:30

Rommelmarkt XXL tijdens de Wiejese Diekdaegen op 2 september

 

September staat al weer bijna voor de deur en dus ook de Wiejese Diekdaegen. Op zaterdag 2 september is er dan de Rommelmarkt XXL. Inschrijven kan nog  en u kunt nog profiteren door voor ot 15 augustus tegen een gunstig tarief in te schrijven. Aanmelden kan een mooie plek, eventueel met kraam, door nu het inschrijfformulier in te sturen. U kunt deze downloaden van www.diekdaegen.nl maar u hier ook online inschrijven.  Live-muziek, gezellige terrassen en 150 marktplaatsen maken dit op 2 september aanstaande de gezelligste plek in de regio. Zorg dat u er bij bent!

Keltisch Festival @ Park Wijhezicht
sep 2 @ 10:00 – 19:00

Mooie demo’s, Markt en leuke activiteiten tijdens Keltisch Festival Wijhe

 

Als onderdeel van het overvolle programma van de Wiejsese Diekdaegen worden er diverse demonstraties gegeven tijdens het Keltisch Festival op zaterdag 2 september in Wijhe.  O.a. worden er workshops Stage Combat (theatrale gevechtstechnieken)  gegeven door Project Control Theater & Creaties uit Deventer.  Ook  de Whiskey Stoker van de Gouden Moer is weer aanwezig en zullen er weer mooie verhalen verteld worden door de verhalenverteller.

Visrokerij
Bij Keltische sferen hoort natuurlijk vis. Daarom is dit jaar speciaal voor de liefhebbers weer een mooie ambachtelijke visrokerij gevonden. Gerookte  zalm ,rode poon makreel ,forel en paling met daarbij gerookte champignons, knoflook ui en tofu. Niets is te gek voor Hans Mobiele Rokerij.

Keltische Markt:
Ook de Keltische Markt laat weer een grote verscheidenheid war koop zien. O.a  wolproducten van Woolfasion en Wol natuurlijk, Celtic Jewellery and gift door Gladdagh, Nepalese kleiding en sieraden door Pasa Himal en Sherpa oudtdoor,  Honingspecialiteiten, mede en bijenwas door de Gouden Moer

Eten en drinken:
Op een Keltisch Festival moet ook gegeten en gedronken worden. Een echte Celtic BBQ verzorgd door Salland Catering naast de tradionele Ierse High Tea door “A Blais ne h Eiram”. Handgemaakte Fudhge en soft Nougats uit Engeland is verkrijgbaar bij Jolei’s Fudgewold.

Muziek en dans:
Op het terrein en op het podium optredens van o.a.:  Lowland Brigade Pipe Band uit Zwolle, Sisters of the Acient Ways, De beroemde Ierse Dansgroep Kyra.   Op het podium in de middag de bands Daddy O uit Ermelo en The Shannons met “ Folk and Roll”.

Het beloofd wederom een mooi festival te worden.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.diekdaegen.nl of www.keltischfestivalwijhe.nl .

Kozakken aan de IJssel @ Het Wijhes Museum
sep 2 @ 10:00 – 17:00

Het Wijhes Museum is geopend tijdens de Wiejese Diekdaegen.

Op zaterdag 2 september van 10.00-17.00 uur.

De expositie “Kozakken aan de IJssel” zal dan te bezichtigen zijn.

Adres: Kerkstraat 32-34

Toegang is gratis.

Meer info op www.historischeverenigingwijhe.nl

Celtic Strongest Man @ Park wijhezicht
sep 2 @ 12:00 – 17:00

Muziek tent: Lead en ‘Het foute uur van Q-Music’ @ Feesttent
sep 2 @ 21:00 – sep 3 @ 01:00

Zaterdagavond is het de beurt aan top 100 coverband Lead. De band bestaat uit zes jonge muzikanten. Gekenmerkt door opvallende verschijningen in de frontlinie worden de covers 100 % live gebracht.  Een enorme lading enthousiasme, de juiste dosis humor en een breed allround repertoire maakt Lead een band voor elk evenement, zo ook voor Wijhe. Tussendoor zul je vermaakt worden door de DJ’s van Qmusic Het Foute Uur. Fout hits van toen tot en met foute hits van nu. Alles wordt gedraaid, zolang het maar ontzettend fout is. Het is één groot feest van herkenning. Liedjes waarbij je ineens beseft dat ze ooit gemaakt zijn. En je was helemaal vergeten hoe lekker ze klinken!!!

Vrijdagavond is de entree 5 euro. Voor zaterdag is dat 8 euro.

Je kunt in de voorverkoop een passé partout kopen voor beide avonden voor €10,-

Deze zijn te koop bij: Grand Cafe Spoc (lange slagen) of Cafe het Proathuus (langstraat) vanaf 14 augustus.

 

sep
3
zo
Mini, solex- en bromfietstocht @ Langstraat
sep 3 hele dag

Verzamelen toertochten:
-Brommers:Torenstraat (10.00 uur)
– Mini’s: locatie elders buiten gemeente
– Solexen: Cafe de Slinger (10.00 uur)
Vertrek toertochten:
– Brommers vanuit de Torenstraat (11.00 uur)
– Solexen vanuit de Langstraat (11.00 uur)
– Mini’s vertrekken vanuit andere locatie/gemeente
Terugkomst:
– Brommers: 15.00 uur (Torenstraat)
– Solexen:14.00/14.30 uur (Elektrocentrum)
– Mini’s:14.30/15.00 uur (Parkeerplaats Pro Jeventus / Oranjelaan)

Kerkdienst @ Feesttent
sep 3 @ 10:00 – 11:00

Oecumenische Viering in de feesttent tijdens de Diekdaegen  

 

WIJHE –  Zondag 3 september 10.00u

 

Dit jaar is het de veertiende keer dat er tijdens de Diekdaegen een Oecumenische Viering wordt gehouden in de feesttent op het van Dedemplein.

Iedereen, jong en oud, is zondagmorgen om 10 uur welkom in deze dienst.

Het thema van deze dienst is: Open je ogen!

Wat zie jij zoal gebeuren in je omgeving, in je dorp en omstreken of wellicht verder in de wereld? Heb je oog voor de mensen en de dingen om je heen? Wil je een helpende hand bieden? Of loop je met oogkleppen op en denk je dat het in de wereld alleen om jou draait?

Daar zal het om gaan in de tentdienst.

Ds. Martje Veenstra-Oving zal samen met de taakgroep Oecumene voorgaan in deze viering.

Muzikale medewerking wordt verleend door het Popkoor Fitis.

De piano wordt bespeeld door Roelof van den Berg, hij zal de samenzang begeleiden.

 

Popkoor Fitis, het gezelligste koor van Wijhe en omstreken, vierde in het seizoen 2014-2015 haar 10-jarig bestaan. In oktober 2004 werd Popkoor Fitis opgericht als jongvolwassenenkoor, maar inmiddels bestaat het koor uit een kleine dertig mannen en vrouwen in de leeftijd van 30 tot 50+. Onder de bezielende leiding van dirigente Marije Rommes uit Zwolle brengt het koor een mix van Nederlandse en internationale popsongs van toen en nu. Het gezellig genieten van samen zingen staat voorop. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door een combo bestaande uit gitaar, bas, toetsen en slagwerk. Het koor repeteert elke woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het SPOC aan de Lange Slagen. Heb je zin in lekker zingen kom dan eens vrijblijvend kijken of meedoen.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Mariska Voppen  info@popkoor-fitis.nl

 

De kindernevendienst is even als vorig jaar achter in de tent.

In het Langhuus is de oppas voor de hele kleintjes.

De collecte in de tentdienst is bestemd voor de belevenistuin van het Weijtendaal.

Er is achter het Weijtendaal een belevenistuin aangelegd met dieren, bloemen en een moestuin. 

Hier kunnen de bewoners die van tuin en dieren houden een plekje vinden dicht bij de natuur.

Voor deze tuin is men nog van alles nodig om tuin en dieren te onderhouden. 

Dus van harte aanbevolen.

Laten wij er met zijn allen voor zorgen dat de Wiejese Diekdaegen voor de belevenistuin een mooi bedrag oplevert

Na afloop van de viering is er gelegenheid, onder genot van een kop koffie, na te praten.

Graag tot ziens in de feesttent.

DiekdaegenBrunch @ Feesttent
sep 3 @ 12:00 – 13:30

Op zondag 3 september, tijdens de Wiejese Diekdaegen, wordt de Diekdaegenbrunch gehouden in de feesttent aan het Van Dedemplein.

Vanaf 12.00 uur wordt een uitgebreide brunch (in buffetvorm) geserveerd met alles d’r op en d’r an. Deze brunch wordt geheel verzorgd door “Salland Catering”. De muzikale omlijsting wordt dit jaar verzorgd door de groep 2Wice

Kaarten voor deze brunch kosten € 4,00 per persoon en zijn te koop bij De Boer Schoenmode aan de Langstraat. De Brunch is tevens een mooie opstap naar het gezellige middagprogramma met vele verschillende nieuwe onderdelen. Zie voor bijzonderheden www.diekdaegen.nl

Er zijn nog enkele kaarten te koop. Laat deze kans niet lopen want OP = OP

Straatfestival @ Langstraat
sep 3 @ 13:30 – 17:00

Straatfestival Wijhe terug naar de Middeleeuwen

Zondagmiddag 3 september staat het centrum van Wijhe bol van activiteiten. Het traditionele Straatfestival heeft dit jaar een Middeleeuws karakter. Hiervoor krijgt de straat met historische tenten en luifels een speciale aankleding en wordt dankbaar gebruik gemaakt van de gevels van de oude panden in de Langstraat. Enkele Middeleeuwse gezelschappen leveren hiervoor tientallen figuranten die in authentieke kleding de straat zullen bevolken. Zo zijn er niet alleen Middeleeuwse ambachten en speciale muziekgroepen, maar ook de acts van enkele professionele straatartiesten passen naadloos in dit thema. Dat geldt voor een Belgisch marionettentheater en een komische heraut met knecht te paard.

Bezoekers zullen oren en ogen te kort komen en kunnen zich zelfs laten wegen op een echte Heksenwaag of willen zich misschien wel laten behandelen door een chirurgijn. Gratis natuurlijk. De jeugd is ook niet vergeten, voor hen zijn er volop activiteiten om aan deel te nemen. Een deel van de catering van de deelnemers wordt trouwens verzorgd door de Stichting GAAV.

Maar er zijn ook andere activiteiten zoals een gedeeltelijke winkelopenstelling, veel muziek op de terrassen en bij de feesttent, een show van klassieke brommers, solexen en Mini’s en foodtrucks in park Wijhezicht. Schulten Feel Fashion verzorgt voor ’t Langhuus drie modeshows en een groot aantal jeugdleden van dansschool Elle Dansé geven dansdemonstraties.

Een attractief en gevarieerd totaalprogramma dus, dat ook dit jaar weer vele duizenden bezoekers naar Wijhe zal trekken.    

Smaek in het Park @ Park wijhezicht
sep 3 @ 14:00 – 19:00

Nog even en dan vindt de 3e editie van het kleinschalige food- en loungefestival ‘Smaek in ’t Park’ plaats tijdens de Wiejese Diekdaegen. Op zondag 3 september staat het park Wijhezicht van 14.00 tot 19.00 uur in het teken van smaak en vermaak. Jong en oud, brak en fris: feestgangers kunnen op zondagmiddag heerlijk uitrusten in het park, met uiteraard een smakelijk hapje en drankje bij de hand.

De laatste voorbereidingen zijn in volle gang. De afgelopen tijd is er veel getimmerd, gezaagd, geverfd en geknutseld. De bouwploeg (met veel handige Harry’s) heeft de handen flink uit de mouwen gestoken om ervoor te zorgen dat het park nog mooier wordt.  

Dit jaar is er wederom aan de jongste bezoekers gedacht. Samen met Huys18 organiseren we het Kindercafé zodat kinderen voor een klein bedrag naar hartenlust kunnen knutselen. Kunnen de vaders en moeders in alle rust een lekker hapje en drankje nuttigen van de vele foodtrucks en meteen hun favoriete plaat uitzoeken bij DJ Vintage Vinyl.

Tot slot zal Haarmode Ellen en kledingwinkel Wij2 in het park hun toffe kleding, make-up en accessoires gaan verkopen. En dat is nog niet alles! Tijdens ‘Smaek in ’t Park’ zal er in samenwerking met Haarmode Ellen een make-over worden weggegeven. Want na een heel weekend feesten is er vast wel iemand die dit kan gebruiken… Hou onze facebook dus goed in de gaten!

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Lenferink Vastgoed.

Festivalinformatie
Datum: zondag 3 september 2017 (tijdens de Wiejese Diekdaegen)
Tijd: 14.00-19.00 uur
Waar: Wijhe, park Wijhezicht
Toegang: gratis
(betaling drankjes met Diekdaegenmunten en betaling eten contant)
Meer info:      www.diekdaegen.nl  
                         www.facebook.com/smaekintpark
                         @smaekintpark

Muziek bie de tente: Averell D & Ellen Jannink @ Feestent
sep 3 @ 14:30 – 19:00

Zondagmiddag treedt de band AverellD op. AverellD is een energieke, enthousiaste pop-rock coverband uit Olst. Het repertoire bestaat uit bekende pop-rock covers uit de jaren 70 en 80 en de hedendaagse pop-rock muziek, met o.a. nummers van Anouk, Direct, Tina Turner, Kings of Leon, Herman Brood, Live, Pink, Kane, Melissa Etheridge, Bruce Springsteen.

Vanaf 14:30 uur is het terras op het plein voor de feesttent geopend.

Een super gevarieerd repertoire wat perfect te combineren is met een lekker koud pilsje op het gezellige plein voor de tent.

Muziek in de tent: Rob Ronalds & Snollebollekes & DJ Sander & Marco ten Kate @ Feesttent
sep 3 @ 19:00 – 23:00

De Diekdaegen wordt afgesloten met een knallende feestavond m.m.v. Rob Ronalds en Snollebollekes.

Rob Ronalds heeft vele bekende hits zoals: “Kleine blonde Mariandel“, “Ach was ik maar bij moeder thuis gebleven” en de mega feesthit “Haar rode lampie“. Later gevolgd door “Meisjes van de nacht“, “Wat is het leven toch mooi“, “Op de camping“, “Paolo Bonita” en zijn meest recente single “Haar naam was Hans“. In het uitgaansleven zijn de nummers van Rob overal te beluisteren.

We sluiten de Diekdaegen af met Snollebollekes, pak elkaar goed vast,’’We gaan naar Links…. Rechts’’. Is een van de nieuwste nummer van deze echte carnavalsartiest. Nondeju, Wijhe kan zich opmaken voor een heus polonaise- springfestijn.

DJ Sander, inmiddels een van de resident DJ’s zorgt dat het dorpsfeestweekend in stijl wordt afgesloten. Sander staat voor up-tempo knallers in combinatie met echte feestnummers. De entree is gratis!