Nieuws

Programma ’t Praothuus en De Slinger

Dit weekend zijn er ook fantastische optredens te vinden in de Langstraat bij ’t Praothuus en bij de Slinger:

’t Praothuus

– Vrijdagavond: ‘Down at the doctors” Bluesrockband met een lange historie in de Blues…
– Zaterdagavond: “All about Eve”: Wijhese band; rockcovers met Gert Hillebrand en Frank Kamphuis
– Zondagavond: “The Nikes trains” Rock Cover Band ‘met volume’ uit Deventer

Ga naar www.facebook.com/praothuus voor meer informatie!

De Slinger

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht

Ga naar www.facebook.com/Deslingerwijhe/ voor meer informatie!

Leef! Zeskamp Wiejese Diekdaegen

Dit jaar wordt tijdens de 25e Wiejese Diekdaegen weer het traditionele zeskamp gehouden.

Het is vergelijkbaar met de vorige edities van Slinger ‘m d’r in. Sportcentrum Leef! is dit jaar de hoofdsponsor, daarom gaan we dit jaar verder onder de naam Leef! Zeskamp.

Met het oog op het 25-jarig jubileum is er dit jaar weer gekozen, om net als vroeger het zeskamp op het terrein voor de feesttent te houden. Dit op vrijdag 31 augustus 2018. In de middag is de beurt aan de jeugd van 12 t/m 22 jaar. ’s Avonds is het de beurt aan prominenten en bedrijventeams.

Inschrijven kan via: http://www.diekdaegen.nl/inschrijven-leef-zeskamp/. Een team moet bestaan uit 6 personen.

We zien jullie graag op 31 augustus!

 

DE DIEKDAEGENVLAG MAG WEER WAPPEREN !!!

Om het mooiste dorp van Overijssel een nog feestelijker tintje te geven vragen wij iedereen die een DIEKDAEGENVLAG bezit, deze laten wapperen van woensdag 29 augustus  september tot maandag 3 september. Als u nog geen vlag hebt; er is nog een beperkt aantal vlaggen te verkrijgen à €10,00/per stuk . U kunt deze bestellen door een email te sturen aan voorzitter@diekdaegen.nl

Alvast bedankt.

JUBILERENDE WIEJESE DIEKDAEGEN FLITSEND VAN START IN PARK WIJHEZICHT

De Wiejese Diekdaegen bestaan 25 jaar !!

De Stichting Kulturele Evenementen Wijhe (kortweg SKEW) haalt alles uit de kast om deze 25e editie van ons dorpsfeest een speciaal jubileumkarakter te geven.

Natuurlijk beginnen de Diekdaegen zoals vanouds op de donderdagavond (30 augustus) in Park Wijhezicht. In voorgaande jaren kon het publiek daar genieten van een heerlijke Barbecue, onder het genot van een drankje en muziek.

Dit thema zal er ook dit jaar weer zijn, maar dan anders………………………………………………………………….

We beginnen om 19.30 met onze DIEKDAEGEBARBEQUE. Het park is al om 19.00 uur geopend en de toegang is GRATIS. Van 19.30 tot circa 21.30 uur kunnen alle aanwezigen de heerlijke gerechten proeven die de mensen van Salland Catering klaarmaken. De deelname aan deze Barbecue is ook GRATIS.

Dit Barbecue festijn zal muzikaal worden opgeluisterd door een 5 koppig team van ZINGENDE OBERS. Zij zullen van 19.30 tot 22.00 uur alle tafels op muzikale wijze verzorgen.

Vanaf 21.30 wordt begonnen met het opruimen van de eterij en gaan we over tot een weergaloos muziekprogramma, onder leiding van de formatie HAYFEVER. Ook dit muziekprogramma is GRATIS.

Dus als je zin hebt aan een heerlijk avondje entertainment, kom dan op donderdagavond 30 augustus naar ons mooie Park Wijhezicht en geniet van de geweldige sfeer, het heerlijke eten onder leiding van onze Zingende Obers en van ons spetterende muziekprogramma daarna ! En zoals al eerder gezegd: DIT IS ALLEMAAL GRATIS !! (alleen de drankjes moet je zelf betalen).

Dus tot ziens op donderdag 30 augustus vanaf 19.00 uur in Park Wijhezicht

FRÜSCHOPPEN TIJDENS DE WIEJESE DIEKDAEGEN – GRATIS DEELNAME!

De jubileum editie van de Diekdaegen heeft een aantal nieuwe programma onderdelen. Een van deze onderdelen betreft de Beierse traditie van een late ochtendbrunch met typisch Duitse lekkernijen; het traditionele Frühschoppen!. Als gast kunt u zich tegoed doen aan onder andere “Bradwurst, Kaiserschmarn, chocomel mit Sahne” en het onvermijdelijke “Weißbier vom Fass”. De feesttent is daarom ingericht in een Münchener Oktoberfest sfeer met aangeklede tafels en gezellige kraampjes waar deze lekkernijen af te halen zijn.

Vanzelfsprekend is Frühschoppen pas écht af met een typisch Beierse blaaskapel. In dit geval de 7-koppige formatie Strudel und Streifen. Zij zijn in staat om verschillende genres muziek in een Bayrisch / Tiroler sausje te gieten!

Aanschuiven bij dit evenement, dat om 11:30 zal starten, kan alleen met een geldig deelname bewijs. Deze kunt u gratis verkrijgen bij de Wereldwinkel in de Langstraat Frühschoppen kent echter een beperkt aantal tafels dus wees er snel bij want op=op!

WIE WORDT DE CELTIC STRONGEST MEN VAN HET KELTISCH FESTIVAL?

Ook dit jaar zal tijdens het Keltisch Festival in Wijhe op zaterdag 1 september weer de wedstrijd Celtic Strongest Men Wijhe georganiseerd worden. Het belooft dit jaar weer een spannende strijd te worden waarin deelnemers in twee verschillende klassen, lichaamsgewicht onder en boven de 105 kg, gaan strijden om de titel Celtic Strongest Men Wijhe 2018. De deelnemers krijgen dit jaar verschillende onderdelen voor hun kiezen. Op het programma staan o.a. de cabertosh, ook wel bekend als het boomstam werpen, een overhead medley waarbij deelnemers een log, dumbel en axle boven het hoofd moeten tillen en de algemeen bekende stones of strenght. Een bijzonder onderdeel dit jaar is de car deadlift, waarbij deelnemers de werkbus van sponsor Middelkamp Meubels uit Wijhe zo vaak mogelijk moeten optillen met een speciaal daarvoor gemaakt frame.  

Celtic Strongest Men Wijhe is een van de vele activiteiten tijdens het Keltisch Festival wat zeker de moeite waard om te komen kijken, de deelnemers zullen uw steun hard nodig hebben.  

De vijftiende tentdienst op zondag 2 september om 9.30 uur en het eerste Koffieconcert in de Nicolaaskerk

Ook dit jaar wordt er tijdens de Wiejese Diekdaegen een oecumenische viering gehouden, echter niet om 10 uur maar in verband het drukke programma tijdens deze 25-jarige Diekdaegen om 9.30 uur.

De werkgroep taakgroep oecumene is al weer druk bezig met de voorbereiding van deze viering. Voorganger is de pastoraal werker Clazien Broekhof die ook al 25 jaar werkzaam is in het jongere pastoraat ven de Lebuines parochie

Het thema is “Lekker belangrijk “. Het 60-jarige mannenkoor verleend haar medewerking. Waar de collecte naar toe gaat is nu nog niet bekend maar meestal is het een plaatselijk of klein Sallands doel of initiatief.

Het Koffie drinken na afloop, is dit jaar niet in de tent maar in de kerk waar je vanaf 11.15 uur kunt genieten van het inmiddels bekende maandelijkse koffieconcert.  

Voor u spelen “The Northern Trombone Ensemble “onder leiding van Jelle van der Wal.

Het programma is gevarieerd en zal bestaan uit, zowel klassiek als moderne stukken en past goed in de sfeer van de Wiejese Diekdaegen. “Het Noord Nederlands Trombone Ensemble is vorig jaar opgericht. Puur uit enthousiasme voor het prachtige geluid dat meerdere trombone samen kunnen voortbrengen. Vorig jaar heeft dit kersverse ensemble haar eerste optreden mogen beleven in de Nicolaas kerk te Wijhe. Met veel plezier keren dit jaar terug om u nogmaals te laten genieten van de trombone. U kunt genieten van verschillende bezettingen (3, 4, 5 of 6 trombones) en muziek uit verschillende perioden,

Met als bindende factor het enorme speelplezier wat we er als trombonisten zelf aan beleven en voor u de garantie van de prachtige warme en sonore samenklank van meerdere trombones.

Kortom: genieten voor iedereen.

Dus het is lekker belangrijk dat uw bij al deze vieringen en/of het concert  aanwezig bent.

RECTIFICATIE – Toegangskaarten Frühschoppen GRATIS

Helaas is er een fout geslopen in de eerdere communicatie over het Frühschoppen.
Ter gelegenheid van het Jubileumjaar van de 25e Diekdaegen heeft het bestuur besloten de toegangskaarten GRATIS aan te bieden. Tijdens het evenement worden u de typisch Duitse lekkernijen  gratis aangeboden. Fris en alcoholische dranken zijn voor eigen rekening!

Frühschoppen; de Beierse traditie van een late ochtendbrunch met typisch Duitse lekkernijen onder begeleiding van de in stijl optredende 7-koppige band “Strudel und Streifen” is gepland op zondag 2 september om 11:30. Het zal plaatsvinden in de feesttent die speciaal in Beierse sferen is aangekleed.

Toegangskaarten worden GRATIS verstrekt (maximaal 2 per persoon) via de Wereldwinkel in de Langstraat. Let op: er is beperkt plaats tijdens het Frühschoppen, dus op = op!.  

Vanzelfsprekend krijgt u van reeds gekochte kaartjes uw geld terug wanneer u deze omruilt voor de gratis kaartjes. Meldt u zich daarvoor bij de Wereldwinkel.

Straatfestival Wijhe in jubileumsfeer

Het programma van het jaarlijkse Straatfestival Wijhe is dit jaar in verband met het 25 jarig bestaan van de Wiejese Diekdaegen fors uitgebreid. Er zijn maar liefst 25 voorstellingen, waaraan straatartiesten uit o.m. Amerika en België meewerken. Topattractie is The Royal Flush, met komische capriolen op een paal van 5 meter hoog waarop een closetpot is bevestigd. Maar er is nog veel meer te zien, zoals een jongleeract, springende nar, steltlopers, een Vliegende Hollander, schmickstudio en dergelijke. Er zijn ook enkele klassieke voertuigen uitgenodigd om de sfeer van de vijftiger jaren op te snuiven.

 

Muziek is natuurlijk ook niet vergeten: op de terrassen en bij de feesttent spelen bandjes en in de straat spelen The Two Wieners en accordeonvereniging Kunst Na Arbeid. Bij de feesttent staan de klassieke brommers en solexen opgesteld, in het naastgelegen park is wederom “Smaeck in het Park” georganiseerd. Tegelijkertijd is er een gedeeltelijke winkelopenstelling van 13.00 uur tot 17.00 uur. Kledingzaken Bij Schulten en Eigenwijz organiseren modeflitsen voor ’t Langhuus om 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur.

In het Wijhes Museum is een grote expositie over de geschiedenis van de Wijhese kermis.

De toegang is gratis. Ter promotie hiervan speelt op het kerkplein draaiorgel de “Anton Pieck”. Het Straatfestival is op zondag 2 september tussen 13.30 en 17.00 uur in de Langstraat in Wijhe.  

WIE WORDT DE CELTIC STRONGEST MEN VAN HET KELTISCH FESTIVAL?

Ook dit jaar zal tijdens het Keltisch Festival in Wijhe op zaterdag 1 september weer de wedstrijd Celtic Strongest Men Wijhe georganiseerd worden. Het belooft dit jaar weer een spannende strijd te worden waarin deelnemers in twee verschillende klassen, lichaamsgewicht onder en boven de 105 kg, gaan strijden om de titel Celtic Strongest Men Wijhe 2018. De deelnemers krijgen dit jaar verschillende onderdelen voor hun kiezen. Op het programma staan o.a. de cabertosh, ook wel bekend als het boomstam werpen, een overhead medley waarbij deelnemers een log, dumbel en axle boven het hoofd moeten tillen en de algemeen bekende stones of strenght. Een bijzonder onderdeel dit jaar is de car deadlift, waarbij deelnemers de werkbus van sponsor Middelkamp Meubels uit Wijhe zo vaak mogelijk moeten optillen met een speciaal daarvoor gemaakt frame.  

Celtic Strongest Men Wijhe is een van de vele activiteiten tijdens het Keltisch Festival wat zeker de moeite waard om te komen kijken, de deelnemers zullen uw steun hard nodig hebben.