Nieuws

De vijftiende tentdienst op zondag 2 september om 9.30 uur en het eerste Koffieconcert in de Nicolaaskerk

Ook dit jaar wordt er tijdens de Wiejese Diekdaegen een oecumenische viering gehouden, echter niet om 10 uur maar in verband het drukke programma tijdens deze 25-jarige Diekdaegen om 9.30 uur.

De werkgroep taakgroep oecumene is al weer druk bezig met de voorbereiding van deze viering. Voorganger is de pastoraal werker Clazien Broekhof die ook al 25 jaar werkzaam is in het jongere pastoraat ven de Lebuines parochie

Het thema is “Lekker belangrijk “. Het 60-jarige mannenkoor verleend haar medewerking. Waar de collecte naar toe gaat is nu nog niet bekend maar meestal is het een plaatselijk of klein Sallands doel of initiatief.

Het Koffie drinken na afloop, is dit jaar niet in de tent maar in de kerk waar je vanaf 11.15 uur kunt genieten van het inmiddels bekende maandelijkse koffieconcert.  

Voor u spelen “The Northern Trombone Ensemble “onder leiding van Jelle van der Wal.

Het programma is gevarieerd en zal bestaan uit, zowel klassiek als moderne stukken en past goed in de sfeer van de Wiejese Diekdaegen. “Het Noord Nederlands Trombone Ensemble is vorig jaar opgericht. Puur uit enthousiasme voor het prachtige geluid dat meerdere trombone samen kunnen voortbrengen. Vorig jaar heeft dit kersverse ensemble haar eerste optreden mogen beleven in de Nicolaas kerk te Wijhe. Met veel plezier keren dit jaar terug om u nogmaals te laten genieten van de trombone. U kunt genieten van verschillende bezettingen (3, 4, 5 of 6 trombones) en muziek uit verschillende perioden,

Met als bindende factor het enorme speelplezier wat we er als trombonisten zelf aan beleven en voor u de garantie van de prachtige warme en sonore samenklank van meerdere trombones.

Kortom: genieten voor iedereen.

Dus het is lekker belangrijk dat uw bij al deze vieringen en/of het concert  aanwezig bent.

RECTIFICATIE – Toegangskaarten Frühschoppen GRATIS

Helaas is er een fout geslopen in de eerdere communicatie over het Frühschoppen.
Ter gelegenheid van het Jubileumjaar van de 25e Diekdaegen heeft het bestuur besloten de toegangskaarten GRATIS aan te bieden. Tijdens het evenement worden u de typisch Duitse lekkernijen  gratis aangeboden. Fris en alcoholische dranken zijn voor eigen rekening!

Frühschoppen; de Beierse traditie van een late ochtendbrunch met typisch Duitse lekkernijen onder begeleiding van de in stijl optredende 7-koppige band “Strudel und Streifen” is gepland op zondag 2 september om 11:30. Het zal plaatsvinden in de feesttent die speciaal in Beierse sferen is aangekleed.

Toegangskaarten worden GRATIS verstrekt (maximaal 2 per persoon) via de Wereldwinkel in de Langstraat. Let op: er is beperkt plaats tijdens het Frühschoppen, dus op = op!.  

Vanzelfsprekend krijgt u van reeds gekochte kaartjes uw geld terug wanneer u deze omruilt voor de gratis kaartjes. Meldt u zich daarvoor bij de Wereldwinkel.

Straatfestival Wijhe in jubileumsfeer

Het programma van het jaarlijkse Straatfestival Wijhe is dit jaar in verband met het 25 jarig bestaan van de Wiejese Diekdaegen fors uitgebreid. Er zijn maar liefst 25 voorstellingen, waaraan straatartiesten uit o.m. Amerika en België meewerken. Topattractie is The Royal Flush, met komische capriolen op een paal van 5 meter hoog waarop een closetpot is bevestigd. Maar er is nog veel meer te zien, zoals een jongleeract, springende nar, steltlopers, een Vliegende Hollander, schmickstudio en dergelijke. Er zijn ook enkele klassieke voertuigen uitgenodigd om de sfeer van de vijftiger jaren op te snuiven.

 

Muziek is natuurlijk ook niet vergeten: op de terrassen en bij de feesttent spelen bandjes en in de straat spelen The Two Wieners en accordeonvereniging Kunst Na Arbeid. Bij de feesttent staan de klassieke brommers en solexen opgesteld, in het naastgelegen park is wederom “Smaeck in het Park” georganiseerd. Tegelijkertijd is er een gedeeltelijke winkelopenstelling van 13.00 uur tot 17.00 uur. Kledingzaken Bij Schulten en Eigenwijz organiseren modeflitsen voor ’t Langhuus om 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur.

In het Wijhes Museum is een grote expositie over de geschiedenis van de Wijhese kermis.

De toegang is gratis. Ter promotie hiervan speelt op het kerkplein draaiorgel de “Anton Pieck”. Het Straatfestival is op zondag 2 september tussen 13.30 en 17.00 uur in de Langstraat in Wijhe.  

WIE WORDT DE CELTIC STRONGEST MEN VAN HET KELTISCH FESTIVAL?

Ook dit jaar zal tijdens het Keltisch Festival in Wijhe op zaterdag 1 september weer de wedstrijd Celtic Strongest Men Wijhe georganiseerd worden. Het belooft dit jaar weer een spannende strijd te worden waarin deelnemers in twee verschillende klassen, lichaamsgewicht onder en boven de 105 kg, gaan strijden om de titel Celtic Strongest Men Wijhe 2018. De deelnemers krijgen dit jaar verschillende onderdelen voor hun kiezen. Op het programma staan o.a. de cabertosh, ook wel bekend als het boomstam werpen, een overhead medley waarbij deelnemers een log, dumbel en axle boven het hoofd moeten tillen en de algemeen bekende stones of strenght. Een bijzonder onderdeel dit jaar is de car deadlift, waarbij deelnemers de werkbus van sponsor Middelkamp Meubels uit Wijhe zo vaak mogelijk moeten optillen met een speciaal daarvoor gemaakt frame.  

Celtic Strongest Men Wijhe is een van de vele activiteiten tijdens het Keltisch Festival wat zeker de moeite waard om te komen kijken, de deelnemers zullen uw steun hard nodig hebben.  

Mooie demo’s, Markt en leuke activiteiten tijdens Keltisch Festival Wijhe

Als onderdeel van het overvolle programma van de 25e Wiejese Diekdaegen worden er diverse demonstraties gegeven tijdens het Keltisch Festival op zaterdag 1 september in Wijhe.  

Drums & Pipes:
Drums & Pipes worden verzorgd door de Drum & Pipeband The Highland Regiment  uit Deventer. Deze groep zal optreden tussen het publiek op het festivalterrein maar ook op de Langstraat.  

Demonstraties:

Ierse Dans gedemonstreerd door Rose Irish Dance School en demonstratie van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging en een spectaculaire Roofvogelshow verzorgt door Valkerij Settels.

 

Streek Markt:
Gezellige markt met producten uit de buurt en oude ambachten en er zijn verschillende activiteiten waar de kinderen zich kunnen vermaken.

Eten en drinken:
Op een Keltisch Festival moet ook gegeten en gedronken worden. Een echte Celtic BBQ verzorgd door Salland Catering en o.a. Handgemaakte Fudhge en soft Nougats uit Engeland is verkrijgbaar bij Jolei’s Fudgewold. Bij Keltische sferen hoort natuurlijk vis. Daarom is dit jaar speciaal voor de liefhebbers weer een mooie ambachtelijke visrokerij gevonden.

Celtic Strongest Men:
Wie wordt de sterkste man van Wijhe? Het belooft weer een spannende strijd te worden. De deelnemers zullen dit jaar, net als vorig jaar, strijden in twee verschillende gewichtsklassen gebaseerd op lichaamsgewicht.

Muzikale optredens op het podium door Tobermore, Volluk en Squander Squad
Soms lieflijk en sussend, vaak opzwepend en stampend. Over de energieke en uitbundig folkmuziek die Tobermore maakt wordt vaak gezegd dat het de luisteraar direct in vervoering brengt.  De vijfmans band Volluk brengt Ierse en Schotse folkmuziek van hollandse bodem. Het Keltisch Festival wordt dit jaar afgesloten door de band Squander Squad. Dit muzikale vijftal, met een mix van (Ierse) Folk, Balkan en Klezmer zorgt voor ambiance bij iedere gelegenheid. Sterke eigen nummers, gebracht met aanstekelijk enthousiasme, aangevuld met covers van bekende folkbands. De strak in de hoogste versnelling gespeelde folkrock en de dronken zeemanswalsjes missen hun doel niet. Maar de band schuwt ook niet wat rustigere, sfeervolle luisterliedjes.

Het beloofd weer een mooi festival te worden.

JUBILERENDE WIEJESE DIEKDAEGEN FLITSEND VAN START IN PARK WIJHEZICHT

De Wiejese Diekdaegen bestaan 25 jaar !!

De Stichting Kulturele Evenementen Wijhe (kortweg SKEW) haalt alles uit de kast om deze 25e editie van ons dorpsfeest een speciaal jubileumkarakter te geven.

Natuurlijk beginnen de Diekdaegen zoals vanouds op de donderdagavond (30 augustus) in Park Wijhezicht. In voorgaande jaren kon het publiek daar genieten van een heerlijke Barbecue, onder het genot van een drankje en muziek.

Dit thema zal er ook dit jaar weer zijn, maar dan anders………………………………………………………………….

We beginnen om 19.30 met onze DIEKDAEGEBARBEQUE. Het park is al om 19.00 uur geopend en de toegang is GRATIS. Van 19.30 tot circa 21.30 uur kunnen alle aanwezigen de heerlijke gerechten proeven die de mensen van Salland Catering klaarmaken. De deelname aan deze Barbecue is ook GRATIS.

Dit Barbecue festijn zal muzikaal worden opgeluisterd door een 5 koppig team van ZINGENDE OBERS. Zij zullen van 19.30 tot 22.00 uur alle tafels op muzikale wijze verzorgen.

Vanaf 21.30 wordt begonnen met het opruimen van de eterij en gaan we over tot een weergaloos muziekprogramma, onder leiding van de formatie HAYFEVER. Ook dit muziekprogramma is GRATIS.

Dus als je zin hebt aan een heerlijk avondje entertainment, kom dan op donderdagavond 30 augustus naar ons mooie Park Wijhezicht en geniet van de geweldige sfeer, het heerlijke eten onder leiding van onze Zingende Obers en van ons spetterende muziekprogramma daarna ! En zoals al eerder gezegd: DIT IS ALLEMAAL GRATIS !! (alleen de drankjes moet je zelf betalen).

Dus tot ziens op donderdag 30 augustus vanaf 19.00 uur in Park Wijhezicht

Programma ‘Smaek in ’t Park’ bekend

Het programma voor Smaek in ’t Park is bekend. Dit jaar staat Smaek in ’t Park in teken van feel good & food. Op zondag 2 september is het park Wijhezicht van 13.00 tot 19.00 uur omgetoverd tot culinair foodtruck festival. Er is live muziek van diverse singer-songwriters. Ouderwetse vinyl platen van Mobiel Vinyl en een heuze uitbrakzone voor degenen die na 3 dagen Diekdaegen wel wat ontspanning kunnen gebruiken.

 

Feel good

Na een paar heftige Diekdaegen is het tijd om uit te brakken tijdens ‘Smaek in ’t Park’. In de uitbrakzone is het tijd om even ultiem te relaxen. Heerlijk zen worden, even niets meer doen en ontspannen tijdens een stoelmassage van Hairpoint uit Wijhe.   

 

Music & kidsfun!

Uiteraard wordt er naast het heerlijke eten ook gezorgd voor een gezellig sfeertje. Vanuit een Volkswagen camper wordt er door een dj vinyl gedraaid. Plof neer in een 70’s, 80’s setting op het terras, of stap in de bus en struin in de bakken met singeltjes naar jouw golden oldies. Mobiel Vinyl maakt er een feestje van. Daarnaast komen ook singer-songwriters Lise Lowe en de Reisgenoot.

Voor de kids is de Knutselbus weer van de partij. De medewerkers van de knutselbus knutselen met waardeloos -maar voor hen heel- waardevol materiaal. En als extraatje is er een heuze bioscoop in het park! Bedoelt voor kinderen, maar voor nooit helemaal opgegroeide volwassenen knijpen we een oogje dicht. Kortom, terwijl de kids lekker spelen kunnen de ouders genieten van een hapje, drankje en natuurlijk toffe muziek.

Feel good, enjoy the music & the company of friends tijdens ‘Smaek in ’t Park’ 2018.

 

Festivalinformatie 
Datum: zondag 2 september 2018 (tijdens de Wiejese Diekdaegen) 
Tijd: 13.00-19.00 uur 
Waar: Wijhe, park Wijhezicht 
Toegang: gratis  (betaling drankjes met munten en betaling eten contant) 
‘Smaek in ‘t Park’ wordt mede mogelijk gemaakt door Lenferink Vastgoed. 

Meer info: www.diekdaegen.nl of www.facebook.com/smaekintpark 
@smaekintpark

Stadsfestival Zwolle 2016 – www.stadsfestival.nl | Hans van Eijsden Photography – www.hansvaneijsden.com

GERARD EKDOM, THE BEATCROOKS, NELEI LEEMAN EN JOHN WEST OP 25 JARIGE WIIEJESE DIEKDAEGEN.

Er wordt flink uitgepakt tijdens de 25e  editie van de WIEJESE DIEKDAEGEN.  In de feesttent wordt een bomvol muziekprogramma aangeboden.

Vrijdagavond 31 augustus zal Radio 2 DJ Gerard Ekdom de spits afbijten,  Aansluitend zal het DJ Duo “The Beatcrooks “ optreden met dikke remixen van bands als Normaal en Bökkers. De avond wordt afgesloten door FEEST-DJ All Tha Fokk.  De tent is om 21.00 uur open.

De zaterdagavond is deze jubileum editie geheel anders dan andere jaren,  De feesttent wordt ingericht is stijl voor een echte Schlageravond onder naam WIEJES DIEKFEST met acts van Die Tolle Leute en IJsbeer Knut. Overal waar Die Tolle leute komen gaat het dak eraf.  DJ Otto Wunderbar vult de gaatjes tussen de optredens op met vette muziek. Otto Wunderbar draait alle hits aus der Heimat en met hem wordt het Party ohne ende! En als speciale gast komt er een Look-a-like van Helene Fisscher optreden. Zij is al jaar en dag de “stand inn” van de bekendste zangeres uit Duitsland welke o.a. bekend is in Nederland met de hit: ‘’Atemlos durch die Nacht”. De tent is om 20.00 uur geopend.

De entree tot de feesttent op vrijdagavond en zaterdagavond bedraagt €5,00 per avond.

Een Passe Partout voor beide avonden is voor €8,– verkrijgbaar.

Kaarten zijn alleen online verkrijgbaar via www.diekdaegen.nl en www.sallandcatering.nl

Op op het gezelligste terras van Wijhe zal op zondagmiddag bij Muziek bie de tent de akoestische coverband Lara Leaves zorgen voor een hoop gezelligheid. Deze kleine band zit vol energie met komt met een volle sound. Zowel de muzikaliteit, spontaniteit, professionaliteit als interactie maakt Lara Leaves uniek als coverband.

Aansluitend kun je de hele avond meezingen op de Diekdaegen. “We hebben mooie namen weten vast te leggen.” laat organisator Jaap Doorgeest weten. Nelis Leeman, bekend van de Hit “Wie denk jij wil wie ik ben”, zal de avond openen gevolgd door John West, o.a. bekend van “Jou Blik” en het gezelligste feest van Salland wordt door DJ Sander afgesloten. Zondag is de entree GRATIS!

Grote kermisexpositie tijdens Wiejese Diekdaegen

Zowel de Stichting Kulturele Evenementen Wijhe als de Historische Vereniging Wijhe vieren dit jaar een jubileum: de Wiejese Diekdaegen wordt voor de 25ste keer georganiseerd, de Historische Vereniging Wijhe bestaat 40 jaar. Op één onderdeel is er een duidelijk raakvlak: beide verenigingen vinden de Wijhese kermis van grote historische waarde als cultureel erfgoed, dat voor het dorp behouden dient te blijven. Reden om tijdens de Diekdaegen in het Wijhes museum een grote kermisexpositie te organiseren over de geschiedenis van de Wijhese kermis. Op een wel heel passende plek: het museum ligt pal aan het kermisterrein.

 

De Historische Vereniging doet onderzoek naar de oorsprong en beleving van de kermis, het jubileumjaar is een mooi moment om (een deel) van de resultaten aan het publiek te laten zien. In hoofdzaak gaat om bijna 150 kermisfoto’s vanaf plm. 1890 tot heden. Elke foto is uitvergroot en voorzien van een toelichting. Er zijn echter niet alleen foto’s, maar ook miniaturen van kermiswagens, prachtig in detail nagebouwd door Willem Kruijer uit Zwolle.

Ook zijn er enkele miniaturen van kermisattracties te zien, zoals de Cake Walk van Riddering en de luchtschommels van Munsters.

 

Rode draad van de expositie vormt de geschiedenis van de familie Gigengack, die ruim 100 jaar met hun draaimolen in Wijhe heeft gestaan. Op de expositie zijn maar liefst 3 miniatuur draaimolens te zien, twee handgebouwde (K.IJsendoorn en Kärms Dieksien – Hofstede) en een bronzen molen, die de familie Gigengack in 1974 aan de Wijhese gemeenschap schonk omdat men vanaf 1874 100 jaar achtereen in Wijhe stond. Op zondagmiddag 2 september wordt de band met de Gigengacks extra benadrukt, omdat dan het draaiorgel de “Anton Pieck”  op het kerkplein speelt, op de plek waar eens de draaimolen van Gigengack in 1874 de eerste rondjes draaide.

 

De expositie is geopend op vrijdag 31 augustus (16.00 – 20.00 uur), zaterdag 1 september (11.00 – 17.00 uur) en op zondag 2 september (13.30 – 17.00 uur). De toegang is gratis dankzij financiële bijdragen van de Stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

De tentoonstelling is ook nog te bezichtigen op alle woensdagen in september van 13.30 uur tot 16.00 uur. Desgewenst ook op andere dagen op afspraak: tel. 0570-522527 (W. Oosterink).

JUBILERENDE WIEJESE DIEKDAEGEN FLITSEND VAN START IN PARK WIJHEZICHT

De Wiejese Diekdaegen bestaan 25 jaar !!

De Stichting Kulturele Evenementen Wijhe (kortweg SKEW) haalt alles uit de kast om deze 25e editie van ons dorpsfeest een speciaal jubileumkarakter te geven.

Natuurlijk beginnen de Diekdaegen zoals vanouds op de donderdagavond (30 augustus) in Park Wijhezicht. In voorgaande jaren kon het publiek daar genieten van een heerlijke Barbecue, onder het genot van een drankje en muziek.

Dit thema zal er ook dit jaar weer zijn, maar dan anders………………………………………………………………….

We beginnen om 19.30 met onze Barbecue. Het park is al om 19.00 uur geopend en de toegang is GRATIS. Van 19.30 tot circa 21.30 uur kunnen alle aanwezigen de heerlijke gerechten proeven die de mensen van Salland Catering klaarmaken. De deelname aan deze Barbecue is ook GRATIS.

Dit Barbecue festijn zal muzikaal worden opgeluisterd door een 5 koppig team van ZINGENDE OBERS. Zij zullen van 19.30 tot 22.00 uur alle tafels op muzikale wijze verzorgen.

Vanaf 21.30 wordt begonnen met het opruimen van de eterij en gaan we over tot een weergaloos muziekprogramma, onder leiding van de formatie HAYFEVER. Ook dit muziekprogramma is GRATIS.

Dus als je zin hebt aan een heerlijk avondje entertainment, kom dan op donderdagavond 30 augustus naar ons mooie Park Wijhezicht en geniet van de geweldige sfeer, het heerlijke eten onder leiding van onze Zingende Obers en van ons spetterende muziekprogramma daarna ! En zoals al eerder gezegd: DIT IS ALLEMAAL GRATIS !! (alleen de drankjes moet je zelf betalen).

Dus tot ziens op donderdag 30 augustus vanaf 19.00 uur in Park Wijhezicht