Nieuws

Veel activiteiten voor de kinderen op het Keltisch Festival Wijhe

Vele vrijwilligers van de Kinderboerderij Wijhe weer paraat op 2 september om op het Keltisch Festival de kinderen te vermaken in de zogenaamde “KIDS CORNER”.

Broodjes bakken boven een vuurtje,  je gezicht laten schminken en natuurlijk brengen zijn ook de leukste dieren mee naar het park.

De Bevers gaan knutselen met leer en er komt een VERHALENVERTELLER met boeiende en spannende verhalen.  

Daarnaast worden er workshops Stage Combat (theatrale gevechtstechnieken)  gegeven door Project Control Theater & Creaties uit Deventer.  

 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.diekdaegen.nl of www.keltischfestivalwijhe.nl .

Slinger ‘m d’r in: durf jij ‘t aan?

Vrijdag 1 september gaat het weer gebeuren; “Slinger ’m d’r in”. “Wij hebben dit jaar

wederom ons best gedaan om iedereen te voorzien van een spectaculaire middag in het “Wijhezicht Park” Aldus organisator Rick Jansen. De aanvang is 14:00 uur en de verwachte eindtijd is ca 18:00 uur. Aangezien het animo groot is voor deelname bij dit evenement van de Diekdaegen, is het noodzaak om je alvast tijdig in te schrijven voor deelname aan “Slinger’m dr’in”. Dit kun je doen op www.diekdaegen.nl. Teams bestaan uit 4 tot max. 6 personen, leeftijd tussen 12 en 20 jaar en de teams worden ingedeeld.  Let op: VOL is VOL

Kindershow “de Circuschauffeurs” tijdens kinderprogramma Wiejese Diekdaegen.

Hooggeëerd publiek, of te wel kinderen van Wijhe.

Tijdens de Wiejese Diekdaegen is er op vrijdag 1 september van 16:00 uur tot 17:00 uur, weer het traditionele “Fietswereld Roy Seine” kinderprogramma. Dit kinderprogramma is ook dit jaar weer in de feesttent op het Van Dedemplein.

 

Met trots presenteren we jullie een unieke kindershow vol met humor, muziek, spanning, misverstanden, emoties en wellicht hoogstandjes.

 

Twee vrachtwagenchauffeurs van het circus komen er achter dat ze de woonwagen met artiesten zijn vergeten. Paniekerig bellen ze de circusdirecteur om hem te vragen wat ze moeten doen. Hij is woedend en zegt dat zij de voorstelling zelf moeten verzorgen.
De circuschauffeurs staan voor een zware taak. Want wat doen acrobaten, een vuurspuwer en een leeuwentemmer? Hoe werkt de wonderbaarlijke katapult? En hoe gaat het liedje van de bekende zanger? Hoe moet je jongleren?

“Als dat maar goed gaat “

 

Na afloop van de kindershow “de Circuschauffeurs” krijgen jullie natuurlijk weer het traditionele gratis kaartje voor de draaimolen.

Zoals jullie hierboven lezen, is het zeker de moeite waard om op vrijdag 1 september naar de feesttent op het Van Dedemplein te komen. We gaan daar dan genieten van de gratis toegankelijke kindershow en maken er samen met jullie 1 groot circus van.

Mooie demo’s, Markt en leuke activiteiten tijdens Keltisch Festival Wijhe

Als onderdeel van het overvolle programma van de Wiejsese Diekdaegen worden er diverse demonstraties gegeven tijdens het Keltisch Festival op zaterdag 2 september in Wijhe.  O.a. worden er workshops Stage Combat (theatrale gevechtstechnieken)  gegeven door Project Control Theater & Creaties uit Deventer.  Ook  de Whiskey Stoker van de Gouden Moer is weer aanwezig en zullen er weer mooie verhalen verteld worden door de verhalenverteller.

Visrokerij
Bij Keltische sferen hoort natuurlijk vis. Daarom is dit jaar speciaal voor de liefhebbers weer een mooie ambachtelijke visrokerij gevonden. Gerookte  zalm ,rode poon makreel ,forel en paling met daarbij gerookte champignons, knoflook ui en tofu. Niets is te gek voor Hans Mobiele Rokerij.

Keltische Markt:
Ook de Keltische Markt laat weer een grote verscheidenheid war koop zien. O.a  wolproducten van Woolfasion en Wol natuurlijk, Celtic Jewellery and gift door Gladdagh, Nepalese kleiding en sieraden door Pasa Himal en Sherpa oudtdoor,  Honingspecialiteiten, mede en bijenwas door de Gouden Moer

Eten en drinken:
Op een Keltisch Festival moet ook gegeten en gedronken worden. Een echte Celtic BBQ verzorgd door Salland Catering naast de tradionele Ierse High Tea door “A Blais ne h Eiram”. Handgemaakte Fudhge en soft Nougats uit Engeland is verkrijgbaar bij Jolei’s Fudgewold.

Muziek en dans:
Op het terrein en op het podium optredens van o.a.:  Lowland Brigade Pipe Band uit Zwolle, Sisters of the Acient Ways, De beroemde Ierse Dansgroep Kyra.   Op het podium in de middag de bands Daddy O uit Ermelo en The Shannons met “ Folk and Roll”.

Het beloofd wederom een mooi festival te worden.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.diekdaegen.nl of www.keltischfestivalwijhe.nl .

Oecumenische Viering in de feesttent tijdens de Diekdaegen

WIJHE –  Zondag 3 september 10.00u

 

Dit jaar is het de veertiende keer dat er tijdens de Wiejese Diekdaegen een Oecumenische Viering wordt gehouden in de feesttent op het van Dedemplein. Iedereen, jong en oud is zondagmorgen om 10 uur welkom in deze dienst. Het thema van deze dienst is: Open je ogen! Wat zie jij zoals gebeuren in je omgeving, in je dorp en omstreken of wellicht verder in de wereld? Heb je oog voor de mensen en de dingen om je heen? Wil je een helpende hand bieden? Of loop je met oogkleppen op en denk je dat het in de wereld alleen om jou draait?

Daar zal het om gaan in de tentdienst.  Ds. Martje Veenstra-Oving zal samen met de taakgroep Oecumene voorgaan in deze viering. Muzikale medewerking wordt verleend door het Popkoor Fitis. De piano wordt bespeeld door Roelof van den Berg hij zal ook de samenzang begeleiden.

 

Popkoor Fitis, het gezelligste koor van Wijhe en omstreken, vierde in het seizoen 2014-2015 haar 10-jarig bestaan. In oktober 2004 werd Popkoor Fitis opgericht als jongvolwassenenkoor, maar inmiddels bestaat het koor uit een kleine dertig mannen en vrouwen in de leeftijd van 30 tot 50+. Onder de bezielende leiding van dirigente Marije Rommes uit Zwolle brengt het koor een mix van Nederlandse en internationale popsongs van toen en nu. Het gezellig genieten van samen zingen staat voorop. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door een combo bestaande uit gitaar, bas, toetsen en slagwerk. Het koor repeteert elke woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het SPOC aan de Lange Slagen. Heb je zin in lekker zingen kom dan eens vrijblijvend kijken of meedoen. Meer informatie is verkrijgbaar bij Mariska Voppen  info@popkoor-fitis.nl

 

De kindernevendienst is even als vorig jaar achter in de tent. In het Langhuus is de oppas voor de hele kleintjes. De collecte in de tentdienst is bestemd voor de belevenistuin van het Weijtendaal. Er is achter het Weijtendaal een belevenistuin aangelegd met dieren, bloemen en een moestuin.  Hier kunnen de bewoners die van tuin en dieren houden een plekje vinden dicht bij de natuur! Voor deze tuin heeft men nog van alles nodig om tuin en dieren te onderhouden.

 

Laten wij er met zijn allen voor zorgen dat de Wiejese Diekdagen voor de belevenistuin een mooi bedrag oplevert

Na afloop van de viering is er gelegenheid, onder genot van een kop koffie, na te praten.

Graag tot ziens in de feesttent

2WICE DiekdaegenBarbeque op DONDERDAG 31 AUGUSTUS

Op donderdag 31 augustus wordt voor de 3e keer de DiekdaegenBarbeque georganiseerd aan de vooravond van het dorpsfeest, onder de naam: EEN GOED BEGIN…. (lekker eten, drinken en naar muziek luisteren op een mooie locatie in een ontspannen sfeer: dus een goed begin van de Diekdaegen).

Het Park Wijhezicht is een logische locatie voor een dergelijk evenement. Onder leiding van de medewerkers van “Salland Catering” wordt een “BBQ-straat” gecreëerd. Je kunt er onbeperkt genieten van alle gerechten die op die Barbeques worden klaargemaakt. Ook is er live muziek van “2wice” en de locatie is sfeervol aangekleed en verlicht.

De avond begint dit jaar een uurtje vroeger om 19.00 uur en eindigt om 23:00 uur.  De entree is gratis. Dus als je alleen gezellig een borrel wilt komen drinken ben je ook van harte welkom.

Als je wilt deelnemen aan de Barbecue, dan kost dat € 10,00 per persoon. Voor dit bedrag kun je van 19.30 tot 22.00 uur onbeperkt eten (drankjes zijn hier niet bij inbegrepen).

Kaarten voor de Barbeque kun je nu kopen bij De Boer Schoenmode aan de Langstraat. Natuurlijk kun je ze ook bestellen (via de mail  jandeboerwijhe@xs4all.nl of via telefoon 0570-521351). Dan liggen de kaarten vanaf de volgende dag voor je klaar.

Straatfestival Wijhe terug naar de Middeleeuwen

Zondagmiddag 3 september staat het centrum van Wijhe bol van activiteiten. Het traditionele Straatfestival heeft dit jaar een Middeleeuws karakter. Hiervoor krijgt de straat met historische tenten en luifels een speciale aankleding en wordt dankbaar gebruik gemaakt van de gevels van de oude panden in de Langstraat. Enkele Middeleeuwse gezelschappen leveren hiervoor tientallen figuranten die in authentieke kleding de straat zullen bevolken. Zo zijn er niet alleen Middeleeuwse ambachten en speciale muziekgroepen, maar ook de acts van enkele professionele straatartiesten passen naadloos in dit thema. Dat geldt voor een Belgisch marionettentheater en een komische heraut met knecht te paard.

Bezoekers zullen oren en ogen te kort komen en kunnen zich zelfs laten wegen op een echte Heksenwaag of willen zich misschien wel laten behandelen door een chirurgijn. Gratis natuurlijk. De jeugd is ook niet vergeten, voor hen zijn er volop activiteiten om aan deel te nemen. Een deel van de catering van de deelnemers wordt trouwens verzorgd door de Stichting GAAV.

Maar er zijn ook andere activiteiten zoals een gedeeltelijke winkelopenstelling, veel muziek op de terrassen en bij de feesttent, een show van klassieke brommers, solexen en Mini’s en foodtrucks in park Wijhezicht. Schulten Feel Fashion verzorgt voor ’t Langhuus drie modeshows en een groot aantal jeugdleden van dansschool Elle Dansé geven dansdemonstraties.

Een attractief en gevarieerd totaalprogramma dus, dat ook dit jaar weer vele duizenden bezoekers naar Wijhe zal trekken.    

 

Weer Celtic Strongest Men tijdens Keltisch Festival Wijhe

Ook dit jaar zal er tijdens het Keltisch Festival in Wijhe op zaterdag 2 september weer de wedstrijd Celtic Strongest Men georganiseerd worden. Het belooft weer een spannende strijd te worden. De deelnemers zullen dit jaar, net als vorig jaar, strijden in twee verschillende gewichtsklassen gebaseerd op lichaamsgewicht. Er zullen atleten strijden om de winst in de klasse tot 105 kg en eveneens in de klasse boven de 105 kg. Op het programma staat o.a. het bekende zwaardheffen, een zware medley van verschillende sterkste man onderdelen en natuurlijk de Stones of Strenght. De wedstrijd is een onderdeel van de vele activiteiten tijdens het Keltisch Festival wat zeker de moeite waard om te komen kijken, de deelnemers zullen uw steun hard nodig hebben. Voor meer informatie kunt u terecht op www.diekdaegen.nl of www.keltischfestivalwijhe.nl .

DIEKDAEGENBRUNCH OP ZONDAG 3 SEPTEMBER

Tijdens de 24e Wiejese Diekdaegen (van donderdag 31 augustus t/m zondag 3 september a.s.) wordt weer de traditionele Diekdaegenbrunch georganiseerd.

U bent van harte welkom op zondag 3 september a.s. van 12.00 uur tot plm. 13.15 uur in de feesttent op het Van Dedemplein. In de sfeervol ingerichte tent wordt een uitgebreide brunch geserveerd met warme en koude gerechten. Dit buffet wordt, net als voorgaande jaren, geheel verzorgd door “Salland Catering”.

Het is een mooie gelegenheid om met andere plaatsgenoten of met eigen familie even bij te praten of als voorbereiding op het schitterende zondagmiddag programma van de Diekdaegen.  De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de groep 2Wice uit Wijhe en geen onbekende voor de vaste brunch bezoeker. Ook valt er ‘s middags op culinair gebied zeker nog meer te genieten met het programma “Smaek in ’t Park” in Park Wijhezicht en niet te vergeten het Straatfestival 2016, in en rond de Langstraat.

Entreekaarten voor de brunch kosten slechts € 4,00 per persoon.

Kaarten kunt u vanaf 15 augustus kopen bij De Boer Schoenmode aan de Langstraat.

Koop de kaarten tijdig, want het maximale aantal deelnemers aan de brunch is 200 en daarbij geldt: op = op !