Mooie demo’s, Markt en leuke activiteiten tijdens Keltisch Festival Wijhe

Als onderdeel van het overvolle programma van de 25e Wiejese Diekdaegen worden er diverse demonstraties gegeven tijdens het Keltisch Festival op zaterdag 1 september in Wijhe.  

Drums & Pipes:
Drums & Pipes worden verzorgd door de Drum & Pipeband The Highland Regiment  uit Deventer. Deze groep zal optreden tussen het publiek op het festivalterrein maar ook op de Langstraat.  

Demonstraties:

Ierse Dans gedemonstreerd door Rose Irish Dance School en demonstratie van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging en een spectaculaire Roofvogelshow verzorgt door Valkerij Settels.

 

Streek Markt:
Gezellige markt met producten uit de buurt en oude ambachten en er zijn verschillende activiteiten waar de kinderen zich kunnen vermaken.

Eten en drinken:
Op een Keltisch Festival moet ook gegeten en gedronken worden. Een echte Celtic BBQ verzorgd door Salland Catering en o.a. Handgemaakte Fudhge en soft Nougats uit Engeland is verkrijgbaar bij Jolei’s Fudgewold. Bij Keltische sferen hoort natuurlijk vis. Daarom is dit jaar speciaal voor de liefhebbers weer een mooie ambachtelijke visrokerij gevonden.

Celtic Strongest Men:
Wie wordt de sterkste man van Wijhe? Het belooft weer een spannende strijd te worden. De deelnemers zullen dit jaar, net als vorig jaar, strijden in twee verschillende gewichtsklassen gebaseerd op lichaamsgewicht.

Muzikale optredens op het podium door Tobermore, Volluk en Squander Squad
Soms lieflijk en sussend, vaak opzwepend en stampend. Over de energieke en uitbundig folkmuziek die Tobermore maakt wordt vaak gezegd dat het de luisteraar direct in vervoering brengt.  De vijfmans band Volluk brengt Ierse en Schotse folkmuziek van hollandse bodem. Het Keltisch Festival wordt dit jaar afgesloten door de band Squander Squad. Dit muzikale vijftal, met een mix van (Ierse) Folk, Balkan en Klezmer zorgt voor ambiance bij iedere gelegenheid. Sterke eigen nummers, gebracht met aanstekelijk enthousiasme, aangevuld met covers van bekende folkbands. De strak in de hoogste versnelling gespeelde folkrock en de dronken zeemanswalsjes missen hun doel niet. Maar de band schuwt ook niet wat rustigere, sfeervolle luisterliedjes.

Het beloofd weer een mooi festival te worden.